Varukorg
Fri frakt - över 199 kr     1-2 dagars leverans     Säker betalning med Klarna

Hur får man en folieballong att stå upp?

Ballonger var alltid och är fortfarande det mest spännande tillbehöret för att ge din fest eller evenemang den livfulla och glada andan.

Ballongdekorationer är perfekta för att dekorera bröllop, förlovningsfest, födelsedagar, baby shower, fotograferingar och andra fester. De kan användas ensamma eller matchas med andra partytillbehör för att göra en vacker och elegant festdekoration. Ballongdekorationer är enkla att ställa in men ger superfina resultat. För att nå en slående effekt med ballongdekorationen är det viktigt att blanda valet av latexballonger och folieballonger. Folieballonger har mer detaljerade tryckningar och former och är huvudpersonen för att betona temat för tillfället. En blandning av latexballonger i pärlnyanser, kromskuggor, marmormönster och transparenta konfettiballonger hjälper till att stämma festens atmosfär. Det bästa är att välja en huvudfärg för tillfället och matcha latexballongerna i liknande nyanser.

Har du någonsin känt dig lite clueless när det gäller ballongdekorationer? Bilderna som du ser online är intressanta. Men hmmm … Hur får jag det att se ut så också?

Oroa dig inte. Kalaspalatset.se är inte bara din ballongleverantör utan också din ballongdekorationsmästare! Vi har skapat en serie artiklar om hur man gör det intressant att dekorera med latexballonger och folieballonger som du köper på kalaspalatset.se.Kalaspalatset.se originalartikel. Kopiering eller omläggning utan tillstånd är inte tillåten.

Den här artikeln är den första i serien. Vi kommer att prata om att göra ballongen stående på golvet.

Normalt hänger du ballongerna från fönsterkarmen, från taklampan, tejpar dem på väggen eller fäster på möblerna. Har du någonsin funderat på att få den att stå på golvet? På detta sätt kommer du att kunna placera ballongen var som helst du vill i huset för att betona huvudtemat för ballongdekorationen för ditt evenemang!

För att göra ballongen stående på golvet, särskilt en stor folie sifferballong till exempel på en födelsedagsfest, behöver du åtta latexballonger för att bygga en ”fot” till att börja med. På kalaspalatset.se erbjuder vi ett sifferballongset, som innehåller 1 stor folieballong, 11 latexballonger, 1 liten folieballong, en lång ballong och flera prickar med ballongklistermärken. Det finns 8 latexballonger för foten, som kommer i två färger, en för varje lager.

Så här använder du setet:

1. Ta ut alla ballonger. Blås upp de 4 ballongerna för det nedre lagret av latexballongstället.

2. Separera ballongerna i grupper om två ballonger och binda varje par ihop.

3. Fläta samman två par av ballongerna i flera omgångar för att bilda en klöverform. Detta är det färdiga tillståndet för bottenlagret.

4. Använd samma sätt för att göra det andra lagret av ballongklövern i den andra färgen. Stapla de två lagren.

OBS: alla ballonger i uppsättningen är av samma storlek. Men det rekommenderas att ballongerna blåses i olika slutliga storlekar. Det nedre lagret på de fyra ballongerna ska vara det största, som är cirka 25 – 30 cm i diameter. Det andra lagret av de fyra ballongerna kan vara lite mindre enligt personliga preferenser. Här är vår artikel om storlekar på latexballonger och folieballonger.

5. Ta den långa ballongen som finns inkluderad i setet och bind den på botten av den stora folieballongen. Den långa ballongen kommer att användas som ett gummiband.

6. Detta är den lite svårare delen. Dra den långa ballongen från botten av folieballongen, ta den runt stapeln av latexballong “foten” och gå hela vägen till botten av foten och knyt en knut där. Se till att den är robust så att den inte lossnar. Nu är huvuddelen färdig och ballongen kommer att kunna stå själv på golvet. Du är nästan där!

7. Den sista delen är den övre dekorationen. De tre latexballongerna blåses till en ännu mindre storlek. Tre av dem är bundna med varandra. Använd klistermärken i satsen för att fästa gruppen med 3 ballonger på toppen av den stora folieballongen.

8. Sätt på den sista mini-folieballongdekorationsbiten på gruppen med 3 ballonger med resten av klistermärkena.

9. Voila! Ballongstället är klart! Ställ den vid ingången till ditt kalas eller mitt i rummet!

I vår nästa artikel kommer vi att hjälpa dig om du känner att det är för svårt att använda den långa ballongen för att binda den stora folieballongen till den nedre 8-ballongfoten! Vad kan vi göra för att göra det lättare?

Vi ses nästa gång!

Relaterade Produkter

Snabb 1-2 dagars leverans

Spårbart med Postnord

14 dagars öppet köp

Ångra dig om du inte är nöjd

Fri frakt

Fri frakt vid beställning över 199 kr

Säker betalning med Klarna

Tryggt och säkert