Varukorg
Fri frakt - över 399 kr     1-2 dagars leverans     Säker betalning med Klarna
latexballonger vs folieballonger

Latexballonger vs folieballonger : vad är skillnaderna?

Latexballonger vs folieballonger. Vi på kalaspalatset.se erbjuder ett stort utbud av olika ballonger som sifferballonger, födelsedagsballonger, ballongset, ballongbuketter och mycket mer. Det finns två olika typer av ballonger material, latexballonger och folieballonger. Båda har sina fördelar och nackdelar. I denna artikel går vi igenom dessa och förklarar skillanderna mellan de två olika ballong typerna. Förhoppningvis så kan detta hjälpa till nästa gång du ska köpa ballonger.

Oavsett om du planerar ett barnkalas eller en nyårsfest så hittar du all kalasdekoration du behöver hos Kalaspalatset.se

Latexballonger vs folieballonger : vad är skillnaderna?

Innehållsförteckning:

  1. Fördelar med latexballonger
  2. Nackdelar med latexballonger
  3. Fördelar med folieballonger
  4. Fördelar med folieballonger
  5. Slutsats

Latexballonger

latexballonger
Latexballonger

Fördelar med latexballonger:

Den största fördelen med att använda latexballonger framför folieballonger är priset. Latex är ett extremt kostnadseffektivt val för att köpa i mängd och dekorera större festlokaler snabbt och enkelt, vilket ger ditt utrymme en festlig känsla på nolltid. Vidare så är latexballonger biologiskt nedbrytbara och miljösäkra – de bryts ner mellan 4 månader och 8 år.

Inte nog med att du får ut det mesta av dina ballonger till en begränsad budget, latexballonger är också otroligt anpassningsbara och mångsidiga alternativ för användning med en rad olika fyllningar inklusive luft, helium och till och med vatten. Vi rekommenderar dock starkt att inte använda helium och säljer därför inte helium i vår butik. Läs gärna vår artikel om detta som du kan hitta här.

Nackdelar med latexballonger:

Dessa ballonger har en kortare livslängd än andra ballongtyper på grund av det porösa latexmembranet som är särskilt problematiskt för heliumfyllda ballonger eftersom gasen långsamt kommer att flöda ut från ytan med tiden, vilket får dem att falla. Kallare temperaturer kommer också att förkorta livslängden för dina ballonger, men för en kortsiktig, pålitlig festdekoration är latex perfekt.

På kalaspalatset.se hittar du mängder av olika latexballonger som pastell färgade latexballonger, marmorfärgade latexballonger, pärlglansiga latexballonger, metall färgade latexballonger och mycket mer. Se hela vårt utbud här.

Folieballonger

Folieballong

Fördelar med folieballonger:

Folieballonger är gjorda av en icke-stretchig film gjord av en blandning av metall och nylon. De är mindre porösa och därför mindre benägna att släppa ut gasen – vilket resulterar i att folieballonger kan vara upp till två veckor jämfört med en eller två dagars livslängd för latexballonger. Som ett resultat av tillverkningsmetoderna och materialen kan folieballonger erbjuda mycket mer levande, slående och komplexa motiv och former, vilket gör dem till ett lysande alternativ för att matcha perfekt med ditt valda tema, oavsett om det är ett påkostat företagsevenemang eller ett barns enhörningskalas.

Folieballonger finns i ett stort antal olika former, inklusive hjärtan, stora bokstäver, siffror, stjärnor, superhjälta, dinosaurier och mycket mer. De har en spegelliknande kvalitet, vilket gör dem populära bland fotografer och konstnärer

På grund av den längre livslängden för folieballonger kan du använda dem för att dekorera en festlokal långt före det kommande evenemanget, vilket betyder att de är perfekta för överraskningsfester, bröllop, barnkalas, födelsedagskalas och andra förplanerade tillfällen.

Nackdelar med folieballonger:

Folieballonger är egentligen inte ett genomförbart alternativ för att dekorera hela festlokalen på grund av kostnaden, jämfört med latexballonger.

Slutsats

Du kan använda folieballonger för att sätta fokus på en plats elller skapa en wow faktor med olika former, men du kommer att behöva en kombination av båda ballong typerna för att verkligen få liv i evenemanget.

På kalaspalatset.se kan du välja mellan ett stort urval av olika folieballonger i olika former och färger som sifferballonger, födelsedagsballonger, dinosaurieballonger, enhörningsballonger, superhjälteballonger och mycket mer.

Se hela vårt utbud här.

Hoppas att du har lärt dig något nytt i denna artikel, latexballonger vs folieballonger, och fått användbar information. För mer ballongrelaterade artiklar, besök vår sektion Tips & Råd på kalaspalatset.se. Har du några önskemål på en särskild artikel du skulle vilja att vi skriver så kontakta gärna vår kundtjänst med ditt önskemål så gör vi vårt bästa att fixa det.

Hos kalaspalatset.se betalar du tryggt och säkert med Klarna.

Snabb 1-2 dagars leverans

Spårbart med Postnord

14 dagars öppet köp

Ångra dig om du inte är nöjd

Fri frakt

Fri frakt vid beställning över 399 kr

Säker betalning med Klarna

Tryggt och säkert