Varukorg
Fri frakt - över 399 kr     1-2 dagars leverans     Säker betalning med Klarna
ballonger utomhus

7 tips för dekorera med ballonger utomhus

Vad man bör tänka på när man dekorerar med ballonger utomhus

Ballonger är mycket stabila när de används inomhus, men exponering för värme från solen kan orsaka oväntade resultat. Så det är väldigt viktigt att veta hur ballonger och dekoration påverkas när de flyttas från inomhusmiljö till utomhusmiljö.  Den här artikeln kommer att beskriva sju tips som hjälper dig att göra ditt nästa utomhusevenemang med ballongdekorationer till en framgång istället för en mardröm mitt på dagen.

Viktig information som du behöver veta om ballonger:

· Ballonger expanderar i högre temperaturer

· Mörkare ballongfärger absorberar värme och smäller snabbare än ljusa färger. Mer om detta nedan.

· Ballonger kommer att oxidera och förlora sin klarhet vilket resulterar i en mer matt yta och mindre glansig.

Tips för vad man bör tänka på när man planerar ett utomhus evenemang.

Tips 1. Använd större ballongstorlekar och blås upp dem mindre.

Eftersom varm luft expanderar, kommer extra expansion att hjälpa till att bevara dina ballonger när temperaturen ökar. Välj att köpa större ballonger än den storlek du behöver och blås upp dem till en mindre storlek, dvs fyll dem inte helt med  luft. När en ballong är mindre uppblåst blir den mindre sträckt och har ett tjockare foder som är mer motståndskraftigt mot värme och expansion.

Tips 2. Blås upp och töm sedan luften

Blås alltid upp ballongerna till maximal storlek och töm sedan luften tills du når önskad storlek. Detta kommer att tjäna till att mjuka upp ballongen så att den upplever mindre spänning när expansion sker under varma förhållanden.

Tips 3. Oxidation kommer att ske

Ballongerna kommer att oxidera. Ballongens visuella struktur kommer att förändras och de kommer att få en matt finish. Beroende på vilket utseende du är ute efter kan detta vara bra eller dåligt.

Om oxidation inte är ditt mål, så finns det speciella produkter att köpa som låter dig spraya dina ballonger för att bevara deras glans. Resultaten är inte alltid perfekta men det är det enda sättet att bibehålla glansen av inomhusdekorationer när du flyttar dem utomhus.

Tips 4. Vit är bästa färgen utomhus

Från naturvetenskaps klassen i skolan lärde vi oss att vitt reflekterar ljus och värme medan svart absorberar båda. För dina utomhusevenemang, använd vita ballonger så mycket som möjligt. De reflekterar solen och bleknar mindre.

Tips 5. Linda in dina stolpar i vit

När du arbetar med ramar och stolpar, se till att du täcker dessa i vitt tyg, tejp eller omlott med vita modelleringsballonger. Detta hjälper till att hålla ramverket och stolparna från att bli för varma. Av samma anledning väljer du vita ballonger framför svarta.

Tips 6. Helium och värme

Om du arbetar med heliumfyllda ballonger, tänk på att extrem värme påskyndar ballongdiffusionsprocessen. Så vid höga temperaturer kommer helium att fly mycket snabbare än normalt, vilket drastiskt minskar flyttiden. Användning av större ballonger och mer helium kan mildra dessa effekter.

Tips 7. Dubbel fyll ballongerna

Använd två lager ballonger. Om inte alla, så de mörka och alla som ligger ovanpå dekorationerna. Dessa löper störst risk att smälla i solen.

Slutsats

Genom att tillämpa ett eller flera av tipsen ovan kommer du att kunna mildra vädrets inverkan på ballongerna i ditt utomhusarrangemang. Så det viktigaste är att man är medveten om att vädret kan påverka ballonger och ballongdekor och planera därefter.

Vi tackar så mycket för att du läste igenom denna artikel och hoppas att du känner att du lärt dig något nytt.

Har du några övriga frågor kring ballonger och kalasdekorationer är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Vi svarar normalt omgående.

kalaspalatset.se hittar du ett stort urval av ballonger och andra fina dekorationer till alla sorters evenemang. All våra produkter har hög kvalitet och låga priser.

Du betalar alltid tryggt och säker med Klarna.

Snabb 1-2 dagars leverans

Spårbart med Postnord

14 dagars öppet köp

Ångra dig om du inte är nöjd

Fri frakt

Fri frakt vid beställning över 399 kr

Säker betalning med Klarna

Tryggt och säkert