Varukorg
Fri frakt - över 399 kr     1-2 dagars leverans     Säker betalning med Klarna
ballonger

Ballonger – Fakta

BALLONGER – FAKTA

Alla latexballonger som säljs av kalaspalatset är gjorda av naturlig latex. Latexballonger är inte gjorda av plast. Latex är en växtbaserad produkt gjord av naturgummi som skördats från gummiträdsplantager och det är en förnybar resurs. Latex är en naturlig produkt av gummiträdet Per Cambium och bryts ner och förmultnar när det utsätts för naturens element.

Forskning visar att latexballonger bryts ned snabbare än plast när de utsätts för specifika förhållanden, inklusive mängden UV-exponering, mängden syre som finns, temperaturen och biologisk påverkan (bakterier, svampar och alger). I vissa experiment som har gjorts så skedde nedbrytning långsammare eller i snabbare takt beroende på om föremålet var på land eller i vatten. Nedbrytningshastigheten är inte en konstant – den beror på de förhållanden som angavs ovan.

Kalaspalatsets latexballonger finns i en mängd olika färger och stilar, tryckta mönster för alla tillfällen. Vi har även ett brett utbud av storlekar och former.

Blåsa upp latexballonger

Latexballonger kan blåsas upp med antingen luft eller helium. Eftersom latex är ett poröst material passerar gasmolekylerna (helium eller luft) genom ytan, vilket så småningom får ballongen att tömmas eller sjunka. När de är luftuppblåsta förblir latexballonger uppblåsta avsevärt längre än de som är uppblåsta med helium eftersom luftmolekyler är större och rör sig långsammare än heliummolekyler, så luften flyr inte lika snabbt som helium.

För att förlänga flyttiderna ytterligar kan de behandlas med olika sorters material. Detta är dock inget vi rekommenderar då det innehålller kemikalier som inte alltid är så bra för naturen.

HUR PÅVERKAR TEMPERATUR OCH HÖJD BALLLONGERNA?

Heliumuppblåsta ballonger påverkas av extrema temperaturer och höga höjder. Regeln för temperaturer är att blåsa upp ballongerna något för lågt när du flyttar dem från en sval miljö till en varmare (eftersom heliumet kommer att expandera) och lite överblåsning när du flyttar dem från en varm miljö till en svalare (som helium kommer att dra ihop sig). Till exempel, att flytta heliumfyllda ballonger från ett luftkonditionerat rum till ett som inte är det eller till utomhus en varm dag kommer att resultera i att ballongen expanderar. Testa ballongerna för att fastställa korrekt uppblåsning i varje omständighet.

Höjd påverkar flyttiden för latexballonger eftersom helium har mindre lyft på högre höjder. Ballongen flyter inte lika länge på högre höjder, så större ballonger bör användas. För mer exakta resultat kan du blåsa upp helium i olika storlekar och spåra de tider de flyter på din höjd.

KONTROLLERA OXIDATION

Latexballonger kan bli täckta med en sammetsfinish (inte blanka) när atmosfäriska förhållanden förändras, till exempel vid hög luftfuktighet, i högt ozonskikt eller när de utsätts för solljus. Denna sammetsfinish är resultatet av oxidation, det första steget i den biologiska nedbrytningen (eller naturliga nedbrytningen) av den naturliga latexen. För att minska risken för oxidation, täck ballonger med en plastpåse, särskilt om de kommer att exponeras under en längre tid. När man blåser upp stora mängder ballonger för att dekorera rekommenderar många proffs att man blåser upp ballongerna på plats för att försöka undvika oxidation när ballongerna transporteras till den slutliga platsen, speciellt när man flyttar ballongerna in och ut från luftkonditionerade lokaler.

ATT KNYTA BALLONGER

Att knyta knutar i ballonghalsar är den föredragna metoden för att försegla latexballonger eftersom det ger den bästa tätningen, det ger heller ingen extra vikt så att flyttiderna inte minskar, det är mindre tidskrävande och det är mer kostnadseffektivt.

FÖRVARING AV LATEXBALLONGER

Eftersom kalaspalatsets latexballonger är gjorda av latex är de känsliga för ljus (både sol och lysrör) och värme. Det är bäst att skydda dem från väder och vind. Även om det är praktiskt och färgstarkt att förvara latexballonger i klara akrylbehållare, kan det leda till dålig kvalitet om inte ballongerna används inom cirka 30 dagar. Ogenomskinliga behållare ger mer skydd.

kalaspalatset.se hittar du ett stort urval av vackra ballonger till låga priser. Betalning sker alltid tryggt och säker med Klarna.

Snabb 1-2 dagars leverans

Spårbart med Postnord

14 dagars öppet köp

Ångra dig om du inte är nöjd

Fri frakt

Fri frakt vid beställning över 399 kr

Säker betalning med Klarna

Tryggt och säkert