Tips & Råd

Ballongbågar – hur gör man?

ballongbågar

Hur gör man ballongbågar?

En vacker ballongbåge är det perfekta sättet att lägga till ett fantastiskt uttalande till vilket kalas eller fest som helst. Så oavsett om det är en babyshower, möhippor, bröllop, födelsedag eller förlovningsfest, är ballongbågar vårt ultimata val för att skapa ett fantastiskt partyinslag. En ballongbåge är otroligt mångsidig och kan hängas ovanför ett dessertbord, öppen spis, entréväg, dansgolv och även utanför för att imponera på dina gäster och skapa en stor inverkan.

Ballonger har alltid varit ett viktigt föremål på alla kalas och fester. Populäriteten av ballongbåge- och girlanger har dock förvandlat den ödmjuka ballongen till en vacker konstform, som låter dig skapa lyxiga och sofistikerade bakgrunder.

Hur man gör en ballongbåge

Även om det kan verka lite skrämmande att bygga en gör-det-själv-ballongbåge, låt inte detta avskräcka dig eftersom den är väldigt enkel att montera och kommer att ge en bra diskussionspunkt och fotobakgrund på din fest. För att hjälpa dig att göra din ballonggirlang till en framgång kommer vår guide att spara dyrbar tid för dig och täcker de tillbehör du behöver, steg-för-steg-instruktioner, hemligheter för ballongstylister och proffstips för att göra våra ballongbågar med lätthet.

Ballongbågar från kalaspalatset.se

Våra ballongbågssatser har allt du behöver för att skapa en vacker gör-det-själv-ballonggirland, inklusive massor med ballonger i olika storlekar och färger som roséguld, pastellrosa och mattgrå färg och även girlangtejp och ballongfästen. Våra ballonger är lämpliga för luftuppblåsning och en ballongpump kan varmt rekommenderas för att göra processen enklare.

Steg 2. Blås upp ballongerna med en ballongpump. Även om en ballongpump inte är nödvändig för att skapa en ballongbåge, rekommenderas den eftersom den kommer att påskynda processen och göra den mycket enklare. Mindre ballonger med storleken som 12,5 cm kan vara svårare att blåsa upp utan pump.

Blås upp och knyt alla ballonger och ställ åt sidan. Försök att blåsa upp ballongerna till en rund form snarare än oval. Rulla ut plastballongbandet.

Steg 2. Säkra din första 30 cm ballong

Lämna ca 30 cm ballongtejp fritt i början. Dra din första 30 cm ballong genom det större hålet och skjut den sedan över till det mindre hålet för att säkra den.

Steg 3. Lägg till de andra 30 cm ballongerna

Lägg till de andra 30 cm ballongerna genom varje hål. Om ballongerna blir för täta, hoppa över ett hål för att ge mer utrymme.

Steg 4. Häng kransen och trimma till i storlek

När du har lagt till alla 30 cm ballonger på tejpen, häng upp girlangen med hjälp av snöre eller kommandokrokar och tråd och kapa tejpen till storlek.

Om du vill installera det som en ballongbåge, bygg helt enkelt enligt instruktionerna. Med ballonggirlangen placerad platt framför dig, identifiera var du vill att skärmen ska kurva sig. Ta tråden/snöret och ögla den runt kransen och knyt en knut så att den sitter säkert runt tejpen mellan ballongerna. Ta de lösa ändarna av tråden/snöret och knyt en knut för att skapa en hängögla – detta säkerställer att ballonggirlangen är säker och att öglan kan förkortas vid behov.

Upprepa detta steg för början och slutet av ballongbågen men använd istället kransbandshålen för ökad stabilitet. För att hänga upp din ballongbåge, se till att dina krokar eller motsvarande är på plats och häng mittsektionen först innan du fäster de övre och nedre delarna. Eftersom ballongerna är fyllda med luft och inte helium kommer de att lägga sig på plats och skapa en vacker ballongvalv.

Steg 5. Lägg till 12,5 cm ballongerna

Fyll i eventuella luckor i ballongbågen med de små 12,5 cm ballongerna och använd de dubbelsidiga ballongfästena för att säkra dem på plats. För den enklaste appliceringen, rulla ut tejpen för att avslöja en limprick. Tryck lätt på den exponerade limpricken mot ditt val placera på ballongen och dra försiktigt bort tejpen. Placera 12,5 cm ballongen i springan i kransen och tryck lätt för att säkra dens position och låt limet fästa.

Om du har ont om tid eller vill ha all design och styling gjord för dig, har våra ballongbågar set allt du behöver och kommer att spara dig mycket tid och ansträngning.

Letar du efter ballongbågar, se vårt stora sortiment här idag. Betalning görs tryggt och säkert med Klarna.