Varukorg
Fri frakt - över 399 kr     1-2 dagars leverans     Säker betalning med Klarna
Ballonger stjärnor #9

10 roliga aktiviteter med ballonger

10 roliga ballong aktiviteter

Barn älskar ballonger. De är färgglada och sammanfogade kan de förvandla den dystraste interiören till en rolig oas. De påminner också både vuxna och barn att släppa håret och att helt enkelt vara “roliga”. Dessutom är de kostnadseffektiva och lätta att blåsa upp och visa.

Om du har en hel massa ballonger till hands så har du tur. Här är 10 saker du och ditt barn kan göra med ballonger (annat än det självklara).

Gör en ballongbil

Speciellt spirande racers kommer att älska den här. Det är också ett bra sätt att återvinna en gammal plastflaska. Ta flaskan och stick hål i två hål i ena änden och två i den motsatta änden, genom vilka du kan sätta ett spett för axlar. Fäst fyra flasktoppar, en i varje ände av ett spett, fram och bak. Du är nu redo för lite ballongaction.

Gör ett hål genom toppen av flaskan. Placera ett sugrör genom hålet så att ena änden kommer ut genom det öppna flaskmunstycket och den andra kommer genom hålet. Fäst en uppblåst ballong på sugröret (änden som går in genom flaskans övre hål) och säkra den genom att klämma ihop den så att luften inte kan komma ut. När du släpper klämman ska bilen slingra framåt (se diagram).

Fånga ett ballongspel

Detta är ett fantastiskt spel för särskilt små och kommer att hålla dem sysselsatta ett tag, medan de springer runt och försöker fånga en ballong. För det här spelet kan du använda en av trattarna du använder i ditt kök, som en fångstanordning.

Ditt barn behöver bara kasta upp ballongen i luften och fånga den. Detta kan också fungera som ett sällskapsspel, för vilket varje barn bör ges en tratt och utmanare sedan se vem som kan hålla ballongen i luften längst.

En ballongregnbåge

Den här är självförklarande men kommer att kräva lite arbete från din sida. Ta färgade ballonger och arrangera dem i grupper om fyra eller fem per färg. Ta sedan de färgade buntarna och sträng dem sida vid sida tills de är sekvenserade enligt ordningen på färgerna i en regnbåge.

Det här är hårt arbete men resultatet är imponerande. Du kan göra det!

Ballongraketer

Barn älskar att göra saker som rör sig på egen hand och det är precis vad den här raketen gör. Sätt ett sugrör på en bit snöre och fäst snöret från ena änden av ett rum till en annan, knyt det till något som liknar en stol.

Rita en raket på en ballong och sedan efter att ha blåst upp ballongen, tejpa fast den på sugröret. När du släpper ballongens ände ska raketen susa framåt över strängen. För ett sällskapsspel, prova detta med några ballonger, sugrör och snören och se vems raket som kan gå längst.

Ballongtennis

Kanske är ditt barn inte bra med mindre bollar och strider för att fånga dem – eller slå dem. Det är därför ballongtennis är så roligt.

Det går enligt enkla tennisregler bara en ballong används istället för en tennisboll. Barn kommer att kunna slå ballongen med större lätthet än en tennisboll och ballongen kommer inte heller att slänga mot barnet, eller bort från barnet i hög hastighet, vilket möjliggör ett enkelt, icke-konkurrenskraftigt spel. Försök bara att inte trycka ballongen!

Ett ballongkonstverk

De dagar då din lilla känner sig på ett extra utforskande, rörigt humör, varför inte spränga en ballong eller två och lägga några stora pappersark utanför på gräsmattan. Doppa sedan ballongen i färg och låt barnet använda ballongen som en pensel.

De kan antingen göra speciella former med ballongens unika yta på duken eller studsa den över pappret och se vilka avtryck som finns kvar på arket.

Ett bad att minnas

Barn i pooler älskar att leka med ballonger. De kan lobbas runt som volleybollar, eller så kan de kastas mot varandra. Eller varför inte spränga en massa ballonger och slänga dem i poolen för en fest för att lägga till en färgklick och kul till evenemanget.

Du kan till och med sätta särskilda meddelanden i några av ballongerna och låta barnen dyka in och välja en ballong, innan du trycker på den för att se vad deras meddelande säger.

Ballong frukt

Håll en fruktig fest och använd ballonger som fruktiga dekorationer. Klipp grön kartong och gör det översta bladet för en aprikos (en orange ballong), eller placera lila eller gröna ballonger i en klase, för druvor. Eller vad sägs om att använda en lång gul ballong som banan?

Barn kommer att älska att hjälpa till att göra dessa fruktiga festdekorationer. Mycket roligt för dem och mycket roligt för dig.

En ballongöverraskning

Barn älskar särskilt att bli överraskade och att ge andra överraskningar. Köp ett gäng heliumballonger och en stor låda, fäst snöret som håller ballongerna i ett gäng i botten av lådan. Se till att lådan är tillräckligt stor för att rymma hela bunten och tryck försiktigt in bunten i den innan du stänger den och försluter den.

Du kanske vill skriva “specialleverans” på den och få den levererad till din ytterdörr. Eller placera den vid dörren och be någon ringa på dörren och be “födelsedagspojken” eller “födelsedagsflickan” svara. Barnen kommer att älska att se överraskningen i mottagarens ansikte när de öppnar lådan.

Skapa en ballongdroppe

Den här är imponerande och lägger till den fantastiska gnistan till en stor fest. Det behöver inte heller vara dyrt. Bind ett nät i dess fyra hörn i taket och placera alla de uppblåsta ballongerna ovanpå nätet. I rätt ögonblick släpper du två sidor av lakanet så att det lutar nedåt och låter ballongerna rulla på gästerna.

Dina kanske inte ser lika professionella ut som de de gör på tv, men gästerna kommer att minnas festen under lång tid framöver.

kalaspalatset.se hittar du massor med olika ballonger för alla tillfällen och till låga priser. När du handlar ballonger på kalaspalatset.se så njuter du alltid av snabb spårbar leverans med Postnord.

Snabb 1-2 dagars leverans

Spårbart med Postnord

14 dagars öppet köp

Ångra dig om du inte är nöjd

Fri frakt

Fri frakt vid beställning över 399 kr

Säker betalning med Klarna

Tryggt och säkert